Vad gör vi på New Minds?

2020-02-07

Vi startar året med en presentation av vad New Minds gör, för er som är nyfikna!

”Att få människor att växa med sin yrkeskarriär och att få företag att växa med hjälp av de mest lämpliga individerna. Att vara det naturliga valet för de som vill uppnå sin fulla yrkesmässiga potential.”

Så lyder vår vision, men vad betyder det egentligen för vårt dagliga arbete?

New Minds är ett rekryteringsföretag som hjälper nyutexaminerade IT- och teknikstudenter att få jobb på antingen produkt- eller konsultbolag i Göteborg. Många företag vi samarbetar med verkar inom automotivebranschen men i vårt nätverk har vi också företag inom medtech och olika digitala plattformar.

När vi intervjuar kandidater utgår vi alltid från dennes drivkrafter och önskemål om framtida jobb för att säkerställa att personen kommer trivas på det företag vi föreslår. New Minds mål är att hjälpa personer att få ett spännande första jobb och att hjälpa företag att hitta de vassaste juniora kandidaterna. I en bransch i ständig utveckling, vilket IT-branschen är kan kandidaten med sina nya perspektiv vara med och forma den resa som företagen är på.

För att det här ska bli hållbart har vi ett koncept som heter New Minds Academy. Det är ett ettårsprogram med utbildningar och aktiviteter under konsulternas första yrkesverksamma år. Varje månad får de högkvalitativ utbildning inom relevanta IT- och teknikområden för att belysa olika koncept och processer inom branschen. I New Minds Academy ligger fokuset på tekniken och utvecklingen och vi strävar efter att juniora utvecklare och ingenjörer ska växa både personligt och professionellt.

Sammanlagt är det 40 nyutexaminerade studenter som ingår i Akademien vilket gör att de förutom den snabbare utvecklingskurva som utbildningarna ger, även får ett värdefullt nätverk av personer i samma situation och bransch redan från starten av sin karriär.

Är du IT-student och har börjat fundera på vart du vill jobba efter examen? Kontakta oss genom vår hemsida https://newminds.se/academy så kanske vi kan hjälpa dig att öppna dörrar till din framtida arbetsplats!