Techwoman- nätverk

2019-11-19

Techwoman- nätverk

Vem är Techwoman? Vart finns hon? – Hon är vår nya superhjälte och det kan vara DU!

Vi på New Minds tycker att det är viktigt att vi går mot ett mer jämställt samhälle, där kvinnor och män har samma rättigheter. Vi vet att IT och teknikbranschen fortfarande är mansdominerad och detta vill vi vara med och förändra. Vi vill bidra till att uppmuntra kvinnor att ta sitt första eller nästa steg i karriären, därför har vi har startat initiativet ’’Techwoman’’:

’’Techwoman’’ är en symbol på en superhjälte som varje kvinna kan bli, det är vår symbol för vårt kontaktnät där vi samlar kvinnor som studerar, söker jobb eller faktiskt jobbar idag, alla har någon teknisk koppling. Nätverket finns för att skapa en trygghet hos kvinnor där de kan träffas, knyta kontakter och dela med sig av egna erfarenheter. Som tjej har man rätt att känna sig sedd och trygg på sin arbetsplats!

Den 6 november körde vi för andra gången en nätverkskväll för alla Techwoman. Under kvällen bjöd vi in kvinnor från IT-branschen som delade med sig av sina erfarenheter från arbetslivet och skoltiden. Vi är stolta över att kunna presentera Cecilia Ekerstig från Volvo Cars som delade med sig av sina arbetserfarenheter och hur det är att vara en ledande kvinna i en mansdominerad bransch. Kvällen bjöd på mycket skratt och en början till ett starkt kontaktnät.

Är du kvinna och känner dig intresserad av att bli en del i vårt nätverk skicka iväg ett mail till Albertina.uddh@newminds.se och berätta vem du är.