New Minds x CESA

2018-12-20

Vi till tacka för ett bra år tillsammans och önska er en God Jul och ett Gott nytt år!

I år har vi valt att stötta organisationen CESA, Computer Education in South Africa, som arbetar för att ge barn i södra Afrika en bättre utbildning genom att donera datorer och ge datorkunskaper. Föreningen består av en grupp IT-studenter från Chalmers som varje sommar åker ner till Afrika för att göra skillnad på plats.

Projektet startades 2008 av Samuel Bengmark som var programansvarig på IT-programmet. Sedan dess har de gjort 10 resor till KwaZulu-Natal och Durban. Den första resan som gjordes installerades 212 datorer på 11 olika skolor vilket gav ungefär 10 000 elever tillgång till datorer. Målet är att donera 300 datorer varje år, men vissa år fokuserar de mer på utbildning hos de skolor som redan har datorer. I år kommer CESA lägga mer resurser på återvinning av datorer.

CESA samarbetar med organisationen Star for Life som arbetar på sydafrikanska och namibiska skolor för att förhindra spridningen av aids.

Om ni också vill vara med och stötta detta initiativ kan ni donera era gamla datorer till årets projekt. Tillsammans kan vi göra stor skillnad!

För mer info kontakta: info@cesaproject.com