New Minds Academy med exjobb

2018-09-06

New Minds har tagit fram ett koncept där vi hjälper dig som ingenjörsstudent hitta exjobb som leder till fast anställning. Vår ambition är att du som nyexaminerad ska få en kickstart i karriären på ett företag som passar både din personlighet och din erfarenhet.

Som start för Academy-året åker vi tillsammans på en utbildningsresa någonstans utanför Sveriges gränser och under de följande 12 månaderna som utgör Academy-perioden erbjuder vi flera utbildningstillfällen med certifierande utbildare för att ge dig spetskompetens inom flera spännande och nyttiga områden. Vid varje utbildningstillfälle hålls även olika konsultevent med allt från AW’s, middagar och andra trevliga aktiviteter.

Intervju med Benjamin Sommer

Vi har träffat en av våra utbildare Benjamin Sommer, som är certifierad utbildare inom Scrum, för att hålla en kort intervju om hur hans utbildning går till samt fråga vad han tycker om New Minds Academy som koncept för nyexaminerade ingenjörer.

 

Vad innehöll utbildningen?

–"Scrum-utbildningen var en 2-dagarskurs där eleverna fick en introduktion till Scrum’s ramverk och det agila arbetssättet. Kursen inkluderade även Scrum’s teoretiska grunder och under kursen genomfördes flera praktiska övningar för att få en tydlig bild av hur Scrum fungerar i verkligheten."

Hur hjälper din utbildning konsulterna på deras arbetsplats?

–"Scrum är den mest använda projektmetodiken världen över. Att ha en förståelse för vad Scrum är ger konsulterna möjlighet att ansluta sig till ett Scrumteam redan från dag ett."

Vad tycker du om vårt Academy-koncept och tror du det är givande för konsulterna?

–"Jag tycker att akademin som koncept är bra! Jag tror att den ger en blandning av professionella och sociala händelser som skapar en värdefull stämning för konsulterna. Det ger möjlighet att dela sina erfarenheter och att få lära av varandra för att kunna tillämpa sina kunskaper i en riktig arbetsmiljö."

Har du något tips för konsulterna inför framtiden?

–"Var nyfiken och villig att lära dig nya saker. Dela dina erfarenheter med andra och tänk på att utmaningar leder till ständig förbättring!"