New Minds Academy koncept

2019-10-04

New Minds Academy koncept hjälper Volvo Cars med rekrytering samt att bibehålla unga talanger  

Vi kickstartar New Minds Academy 2020 med en Academy Dag den 14e oktober 2019 där vi kommer att presentera potentiella examensarbeten. Detta är ett gemensamt initiativ mellan Volvo Cars och New Minds. Syftet med att förmedla ut examensarbeten är för att ge studenterna den bästa möjliga starten i sin karriär genom att skapa en känsla samt förstå hur det är ute på företaget innan man går in i Academy året 2020.

Academy året startar i september 2020 och erbjuder alla deltagare utbildningar under årets gång. Varje Academy har sin unika och skräddarsydda utformning samtidigt som det är parallella Academys, vilket skapar synergier. Det här är ett bra sätt för våra unga talanger att träffa experter inom olika områden samt att bygga relationer till de andra deltagarna i New Minds Academy.

Vad är din upplevelse av ert företagssamarbete med New Minds?

”Det finns en kontinuitet och känsla av Continuous-Improvement i det åtagande New Minds har gentemot oss. En strävan av att förbättra kandidaternas förutsättningar att klara av uppdrag och därmed också förbättra vår produktivitet.”

Vad är det bästa med New Minds ur din synvinkel?

“New Minds har en förmåga att få fram unga talanger och förädla dem ytterligare inför och under deras första år i yrkeslivet. Jag avser här främst akademin och urvalet till denna.”

Vad skulle du säga att New Minds bidrar med för ert företag? 

”Med sitt kontaktnät når man ut till många (hela Sverige) och får fram kandidater med rätt profil för oss samt att samarbetet och förädlingen kontinuerligt anpassas efter våra behov - även efter att kandidaterna är på plats.”

- Cecilia Ekerstig, Group Manager Active Safety & Autonomous Drive Volvo Car Group

 

New Minds är stolta över vårat samarbete med Volvo Car och våra ambitioner är att hjälpa unga talanger med att accelerera deras första steg i karriären. Vår vision är att skapa ett starkt nätverk och supportsystem där man alltid har en krets att luta sig emot.

New Minds Academy day den 14e Oktober, In och sök!