Bryggan mellan studier och arbetsliv

2019-11-12

Utbildningar i världsklass!

Det är tidig fredagsmorgon, kaffedoften sprids i lokalen och ett morgontrött surr stiger bland konsulterna som inte träffat varandra på en månad. Ola Källgården ska snart dra igång sin utbildning ”Intro Frameworks and Methologies” som sammanfattar de ramverk som främst används inom IT-branschen idag. Som den vana verksamhetskonsult han är ber Ola konsulterna att lämna datorn i väskan och börjar rita symboler på ett stort papper.

Intro Frameworks and Methodologies är en av flera utbildningar som ingår i New Minds Academy. Några andra av årets utbildningar är Java accordning to Silicon Valley, Amazon AWS Certification och Software Security. Med utbildningarna vill vi skapa en brygga mellan studier och arbetsliv. När det är dags att söka jobb efter examen vill ofta företag se relevant yrkeserfarenhet, något som är svårt att hinna med under tidskrävande studier. Utbildningskonceptet i New Minds Academy möjliggör för konsulterna att vässa sina IT-kompetenser under sitt första yrkesverksamma år. På så vis kan de kickstarta sina karriärer och företagen kan i sin tur känna sig trygga med att konsulterna är uppdaterade på IT-området.

Förutom att träffa de olika utbildarna med gedigen erfarenhet från sina respektive IT-karriärer, är utbildningstillfällena en viktig mötesplats för konsulterna att lära känna varandra. Att redan under sitt första jobb börja knyta kontakter med 40 andra personer i en liknande situation är värdefullt för den framtida karriären. Just nu handlar det om erfarenhetsutbyte mellan fyra företag som konsulterna jobbar på, men om några år när de valt olika vägar, när någon specialiserat sig inom ett område och någon annan jobbar utomlands - då blir nätverket en verklig tillgång som kan leda till nya spännande uppdrag.

Vi på New Minds tycker det är otroligt roligt att vara med på den här resan, att i det lilla perspektivet kunna öppna dörrar för den nyutexaminerade ingenjören att kickstarta sin karriär, och i det stora perspektivet bidra till att bygga IT-branschen underifrån med ny kompetens som med sina nya synsätt kommer forma branschen.